Сіз ұйықтап жатқанда,біз тұрып

Ұнды електен өткізіп,

Пешті қатты ысытып

Таңға жақын нанды пісіреміз.

«Наубайшы» біліктілігі бойынша СПК-33 тобында  кәсіптік дағдыларды бекіту бойынша тәжірибесі тікелей кәсіпорындарда кәсіптік шеберлігі мен дағдыларын бекітудің маңызды кезеңі.

 

 

Тәжірибенің басты мақсаттары - білім алушылардың кәсіптік білімін, шеберлігін, дағдыларын бекіту және жетілдіру, кәсіптік бейімделуді қамтамасыз ету, өзін-өзі бақылау біліктерін дамыту, еңбек ұжымының мүшелерімен  ытымақтасу және өзара әрекет жасау.

Наубайшылар өз ісінде өнер танытады. Алтын уақытымызды неге  қысқа  мерзімді өнімге жұмсаймыз : пісіру-жеп қою. Сонымен қатар пісірім барлық уақытта да тек дәмді және құнарлы  тамақ емес – бұл жақындармен кездесу, достармен қауышу. Бір сөзбен айтсақ мереке, ал мереке  әдемі болуы тиіс. Сондықтан да студенттеріміз наубайханаларда және нан зауыттарда кәсіби шеберлігі мен дағдыларын бекіту бойынша тәжірибеден өтеді. Практиканы өту кезінде студенттер келесі жұмыс түрлерін орындайды: қамыр илеу, бөлу, нан-тоқаш өнімдерін қалыптау, пісіру. Студенттер өз жұмыс уақытын, орнын  ұтымды пайдалануды,соблюдение еңбек эстетикасын және қауіпсіздік техника ережелерінің, санитарлық-гигиеналық ережелерінің талаптарын сақтай білуге үйренеді.  

Тәжірибе арқасында  студенттер өз еңбек қызметіне апаратын білім қоржынын толтырады.

 

Ө/о шебері: Шикина Ольга Николаевна.

Карта сайта